ПОРАДИ БАТЬКАМ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ.

Токмацький ЗЗСО №4

ПОРАДИ БАТЬКАМ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ.

28.09.2021 Інклюзивне навчання Інформація для батьків 0

                                                      ПОРАДИ БАТЬКАМ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ.

  • Ви повинні ставитись до своєї дитини як до звичаної. У світі не має абсолютно самодостатніх людей. Якщо вашій дитині потрібна фізична допомога, то це не означає, що вона сама не може бути корисною людям в якихось інших аспектах.
  • Відкрийте таланти своєї дитини. Докладіть максимум зусиль, щоб розвинути те, що виходить у вашої дитини найкраще.
  • Заохочуйте її товариськість. Не треба боятися спілкування вашої дитини із здоровими однолітками. Поясніть дитині, що їй варто спілкуватися з різними людьми – товариськими і нетовариськими, культурними і некультурними, тож їй треба вчитися спілкуватися з усіма.
  • Розвивайте в дитині оптимізм. Учіть дитину чекати від життя не гіршого, а кращого. Тільки з позитивним настроєм вона зможе в майбутньому знайти своє місце в суспільстві.
  •  Якщо дитина спроможна опанувати комп`ютер, надайте їй цю можливість. Якщо звичайний комп`ютер недоступний для дитини, то подбайте про пристрої, які допоможуть їй виходити у віртуальний світ. Часто через комп`ютер дитина знаходить собі знайомих із такими само проблемами, як і неї.
  •  Шукайте з дитиною інформацію про те, як різні люди долають у житті безліч труднощів. Так дитина зрозуміє, що вона не перша і не остання, яка має подібні проблеми.
  •  Намагайтеся, щоб у дитини були всі умови для соціальної адаптації: придбайте необхідне допоміжне обладнання (слуховий апарат, зручний спосіб пересування тощо), забезпечте спілкування та роботу з фахівцями – логопедами, дефектологами, психологами.
  •  Подбайте, щоб ваше житлове приміщення було максимально зручним для дитини, щоб вона могла виконувати сама якнайбільше речей, які стосуються особистої гігієни, одягання, споживання їжі. Подбайте про комфортні умови для занять удома.
  •  Підтримуйте спілкування з батьками дітей, які мають такі самі проблеми, що і ви. Познайомтесь з батьками однокласників вашої дитини. Серед них обов`язково будуть активні особи, які сприятимуть тому, щоб вашій дитині було комфортно (і психологічно, і фізично) поруч зі звичайними дітьми. Підтримуйте тісний контакт із педагогами, щоб вчасно надати необхідну допомогу або уникнути можливих проблем. Контактуйте з психологом, тому що у нього є можливість спостерігати за дитиною в тих умовах, що недоступні вам.

 

 

Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x