ПОРАДИ ВЧИТЕЛЯМ ЩОДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ.

Токмацький ЗЗСО №4

ПОРАДИ ВЧИТЕЛЯМ ЩОДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ.

28.09.2021 Інклюзивне навчання 0

ПОРАДИ ВЧИТЕЛЯМ ЩОДО РОБОТИ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ

  •  Ознайомтесь зі спеціальною літературою, щоб мати уявлення про можливості та труднощі, що виникають під час навчання й виховання учня з ООП.
  •  Заздалегідь підготуйте учнів до того, що з ними разом навчатиметься учень з ООП. Не залякуйте учнів. Поясніть, що від їхнього ставлення зараз залежить подальша доля цієї дитини.
  •  Будьте спостережливі. Умійте вчасно помітити агресивність окремих учнів і  в індивідуальній бесіді переконати їх, що подібна поведінка неправильна.
  •  Будьте прикладом спілкування з учнем з ООП для вихованців. Не робіть послаблень, оцінюючи відповіді дитини з ООП, – нікому це не сподобається; краще дайте завдання, яке буде враховувати можливості такої дитини. Наприклад, для дитини, що заікається, краще буде, якщо вона відповідатиме біля дошки письмово, а не усно. Учневі із затримкою психічного розвитку можна підготувати посильне завдання.
  •  Підтримуйте контакт із батьками учня з ООП. Ця співпраця необхідна всім: вчителеві, якому батьки можуть підказати, як краще використовувати особливості здоров`я дитини, і батькам, які в особі зацікавленого педагога отримують однодумця, і власне дитині, яка відчуватиме підтримку і вдома, і в школі.
  • Обов`язково проконсультуйтеся з психологом, дефектологом та іншими фахівцями, щойно виникнуть будь які проблеми в навчально-виховному процесі.
  •  Намагайтеся, щоб у дитини з ООП були посильні доручення (або разове доручення): це необхідно для усвідомлення учнем особистої соціальної значущості.
  •  Будьте об`єктивними до таких учнів: за необхідності – заохочуйте, якщо завинив – робіть зауваження, щоб уникнути нездорового соціально-психологічного клімату в класі.
Підписатися
Сповістити про
guest
0 комментариев
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x